Assortiment

Assortiment Kerkwierook

 

Op kerwierook.nl vindt U een enorm assortiment kerkwierook en harswierook.

 

Kerkwierook harsen onbewerkt:

Mirre:

Een gomhars vergelijkbaar met olibanum.

Mirre betekent letterlijk: bitter

Er worden veel geneeskundige eigenschappen aan mirre toegeschreven.

Diepe warme aardse geur met lichte zoet en kruidige tonen

 

Frankincense:

Frankincense wordt gewonnen uit de hars van de boswelia.

Landen van herkomst: Oost-Afrika, Arabiëen India.

Licht zoete en houtige ondertonen

 

Eritrea:

Een harswierook uit Eritrea

 

Aden:

Een harswierook uit Yemen

 

Styrax:

Styrax, of ook storaxhars, is een welriekende boomhars die gebruikt wordt voor wierook of als geneesmiddel. Oorspronkelijk kwam de hars uit Klein-Azië en het oostelijke Middellandse Zeegebied, en wordt gewonnen uit de Storaxboom (Styrax officinalis). Later werd het grootste deel van deze hars gewonnen uit diverse soorten van de erop lijkende, maar niet verwante amberboom (Liquidambar orientalis, Liquidambar styraciflua), die vaak ook als storaxboom wordt genoemd.

Copal:

Copal, ook wel geschreven als kopal of kopaal, is een hars die oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika komt maar tegenwoordig ook voorkomt in Afrika en Azië. Het behoort tot de familie van de Burserae en wordt ook wel “Frankincense of the west”  genoemd.

 

Dammar:

Een lichte, witte hars met een melkachtige uiterlijk, die een licht citroenachtige geur afgeeft wanneer gebrand. In de Maleisische taal betekent Dammar “licht” en het is een verwijzing naar de lichtbrekende kwaliteiten van deze hars. Het beschrijft ook zijn vluchtige natuur.

 

Benzoë of Benzoin:

Benzoë Siam harswierook is afkomstig van de boom Styrax tonkinensis, die met name voorkomt in Thailand, Laos en Vietnam. Benzoëhars is rijk aan de aromatische verbinding benzoëzuur en heeft een zoete geur die aan vanille en honing doet denken. spirituele werking Benzoë kan helpen rust, ontspanning en fysieke energie te brengen. Daarnaast wordt van Benzoë Siam wordt gezegd dat het de inspiratie en fantasie

Kerkwierookmengsels: